Франківські броварі приготували різдвяне пиво «Кутя»

Хто б міг подумати, але з інгредієнтів традиційної української куті можна приготовити пиво. І таку цікавинку спробували приготувати франківські фахівці з пивоваріння.

Так, три пивоварні МІФ, Гонір та Станіславська Гальба, зібралися для того, щоб зварити святкове Різдвяне пиво, яке матиме назву «Кутя», пише Типовий Франківськ.

Як розповідають броварі, одного разу за келихом пива придумали приготувати цікавинку під Різдво.

Унікальними та смачними інгредієнтами стали: пшеницю, мак, горіхи, родзинки, чорнослив, курага, ваніль та стандартні компоненти пива.

«Нас об’єднали любов до пива. Вперше в Івано-Франківську виникла така колаборація пивоварень. Ми хотіли разом просувати якісне пиво Франківська. Сподіваюсь наступного разу до нас приєднається більше пивоварень. Особливість крафтового пива – невелике виробництво з натуральними компонентами, де в першу чергу стоїть не прибуток, а якісний продукт», — розповідає власник пивоварні «Гонір» Євген Казаков.

Відтак Євген додає, що у пива є три важливих процеси приготування: варка, бродіння та дозрівання. Від дня варки до продажу проходить місяць.

««Кутя» — чудове пиво. Смак пива горіхово-ванільний. Інгредієнти не плавають у пиві, а висять у мішечку в циліндрі для бродіння пива. Таким чином пиво насичується ароматами», — розповідає пивовар «Станіславської Гальби» Валерій Григор’ївський.

Керівник пивоварні «МІФ» Андрій Удуд зазначає, що їх пиво презентують 24 грудня та продаватимуть в закладах Івано-Франківська, Львова та Києва.

«Крафтове пиво дозволяє використовувати будь-який інгредієнти. Ми вирішили додати такі компоненти і вийшло дуже смачно», — додає Андрій.

Наразі броварі приготували тонну різдвяного пива.